• 1280-20171203_091023.jpg
  • 1280-20180313_190217.jpg
  • 1280-beter-1.jpg
  • 20180325_114304.jpg
  • beter-2.jpg
  • LM-2017-3-2.jpg
  • tt-Varsseveld-2018-2.jpg
Default Image

Mtb route Veluwe

Officieel is hij nog niet eens geopend, maar er wordt nu al veel gebruik van gemaakt: de…
Default Image

TRAIL UPDATE DECEMBER

Enerzijds een jaar waarin we tevreden kunnen terugkijken op een groot aantal afgeronde…
Default Image

WINTERSWIJK - De mtb-route over de oude vuilstortplaats in Winterswijk wordt verlengd.

De bijna 2 kilometer lange baan wordt uitgebreid met een deel voor de gevorderde…

Enerzijds een jaar waarin we tevreden kunnen terugkijken op een groot aantal afgeronde projecten en heel veel kilometers nieuw aangelegde singletracks. Anderzijds ook een jaar waarin duidelijk is geworden dat de financiering van beheer en onderhoud van routes zwaar onder druk staat door bezuinigingen vanuit het Rijk en decentralisatie van taken naar de provincies. Maar gelukkig ook een jaar waarin steeds meer groepen vrijwilligers zijn opgestaan om onderhoud te plegen aan mountainbikepaden. Dat verdient een hele dikke pluim, keep up the good work in 2015!! Is er dan nog nieuws zo aan het einde van het jaar? Zeker, hier volgt een kort overzicht.

Overijssel
De aanleg van de route Rijssen gaat volgende week, 15 december van start. Dat betekent weer een aantal prachtige singeltracks in ‘Hollands Schwarzwald’! Niet ver daar vandaan vordert de aanleg van de route Markelo gestaag. Zo’n 4 kilometer van de geplande 8 kilometer nieuwe paden is al klaar, mede door het werk van een grote groep vrijwilligers. De route krijgt nieuwe singeltracks op de Kattenberg, Herikerberg en Markelose berg. Kijk voor meer info op de betreffende facebook pagina.

Utrechtse Heuvelrug
De route Zeist is inmiddels helemaal klaar, met uitzondering van het deel van de route Austerlitz. Dat stuk wordt opgeknapt als de route Austerlitz aan de beurt is om geüpgrade te worden tot een echte mountainbikeroute. Nadat de mulle stukken in de route van Zeist zijn aangepakt, ligt het parcours er nu fantastisch bij.
Ook de basisaanleg van de route op Kwintelooyen is klaar en de opening heeft inmiddels plaatsgevonden. De finishing touch volgt nog. Een aantal bochten loopt nog niet helemaal goed en de natte/lemige stukken worden ook verbeterd. Inmiddels is er ook een vast onderhoudsteam voor dit parcours. Momenteel wordt een deel van de Amerongen route aangepakt. In totaal komt er zo’n 8 km nieuwe singletrack bij met veel hoogtemeters. De upgrade betekent dus deels verbetering van bestaande paden en deels aanleg van nieuwe paden. Het werk zal in twee fasen plaatsvinden in verband met een grote houtkap die nog in het gebied gaat plaatsvinden.

Noord-Holland
Verbetering en aanpassing van de mtb routes in Noord Holland gaat onverminderd door. MTB Noordwest en tal van onderhoudsploegen werken aan de verbetering van de route in Schoorl en recent is ook een nieuw pad toegevoegd aan de route van Geesterambacht. In dit geval een vertakking van de bestaande route, een wat technischer stuk genaamd ‘De Slik’

Limburg
Een wens die al heel lang op het verlanglijstje staat komt weer iets dichterbij. Een legaal parcours op de Sint Pietersberg bij Maastricht. De reactie op de voortoets (Natuurbeschermingswet) voor de route is binnen. Zoals het er nu naar uit ziet komt de vergunning er aan. De start van de aanleg zal waarschijnlijk na het vogelbroedseizoen zijn. Nog even wachten dus maar hopelijk kan er in 2015 tot aanleg overgegaan worden.

Gelderland
Ook het ‘Wild Dukes Bike Park’ in Wageningen vordert gestaag. De speeltuin voor grote en kleine kinderen krijgt steeds meer vorm. Check voor meer nieuws de Facebookpagina of kijk naar het overzicht van alles wat er al gebouwd is in het filmpje.
Bron: Singletracks.nl